Project Details

Betreft:   Gevelrenovatie, voegwerk, gevelreiniging, betonherstel, spouwverankering, schilderwerk en conserveren
Locatie:   VvE Curieplaats Rotterdam
Aantal objecten:   2
Oppervlakte totaal: 664,5 m2
Opgeleverd in:   2018

De 2 buitenspouwbladen van deze Vereniging van Eigenaren waren toe aan een complete renovatie. Na een spouwanker onderzoek is gebleken dat de huidige spouwankers onvoldoende. Ook werden deze gevels voorzien van spouwmuurisolatie in samenwerking met Pluimers B.V.

Omschrijving

In Rotterdam hebben wij de kopgevels van dit complex onlangs mogen opleveren.

Het voegwerk hebben wij verwijdert, spouwankers zijn verwerkt, het metselwerk is gereinigd, nieuw voegwerk aangebracht, betonrot verwijdert en voorzien van een corrosiebehandeling en nieuw beton, conserveren van metselwerk en vervolgens zijn de betonnen randen voorzien van nieuw schilderwerk.

Ook is er in samenwerking met Pluimers B.V. spouwmuurisolatie aangebracht.

Door de zuigkracht van de witte bakstenen zit de vervuiling dieper in de steen dan gewoonlijk. Om deze reden hebben wij de woningen eerst een voorbehandeling gegeven. Door de woningen volledig in te sprayen met ons voorbehandelingsmiddel kan de vervuiling dat dieper in de steen zit worden losgeweekt. Dit middel dient een aantal dagen in te trekken waarna het gereinigd dient te worden. Dankzij dit middel krijgen wij het beste resultaat voor deze woningen.

De cementsluiers zijn altijd een hardnekkig kwaad. De rode bakstenen van deze woningen waren besmet met deze sluiers. In overleg met de bewoners hebben wij deze cementsluiers behandeld met onze steenreiniger en daarna gereinigd met stoom. De rode bakstenen waren weer ontdaan van deze sluiers en hebben hun diepe rode kleur weer teruggekregen.

Na de reinigingswerkzaamheden te hebben uitgevoerd hebben wij de woningen geconserveerd met een hydrofobeermiddel. Dit middel zorgt ervoor dat de gevels vuil- en waterafstotend wordt. Hierdoor zullen de stenen en voegen geen vocht meer vasthouden daardoor. De levensduur wordt hiermee aanzienlijk verlengt en kunnen ze langer van deze schone gevel genieten.